sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kutomista juomapillien avulla - ranneke villalangasta

Olen aloittamassa tekstiilityötä kolmannen luokan porukan kanssa, jotka ovat olleet syksyllä teknisessä käsityössä. Toinen ryhmä taas on tehnyt tekstiilitöitä syksyn ja siirtyy nyt tekniseen. En tiedä ollenkaan mitä toisen ryhmän oppilaat ovat tehneet tekstiilitöissä, mutta haluan sijaisena toteuttaa ainakin lähes samanlaisia töitä kuin luokan varsinainen opettaja on toteuttanut syksyllä toisen ryhmän kanssa.

Käsitöitä on kuitenkin heti ensimmäisenä koulupäivänä joululoman jälkeen, joten en ehdi ennen näitä tunteja toimia salapoliisina vaan lähdin etsimään työtä, jonka saisi nopeasti valmiiksi. Yllättäen Pinterestistä löytyi taas monia ideoita, joista kiinnostuin erityisesti juomapillien avulla kutomisesta.

Ideasta saa parhaiten kiinni tutustumalla täällä olevaan videoon ja ohjeisiin. Huomenna pääsen testaamaan tätä kolmannen luokan kanssa!


Päivitys 4.1.2015

Rannekkeiden tekeminen onnistui oikein hyvin kolmasluokkalaisilta. Osa ymmärsi heti tekniikan ja toiset tarvitsivat hieman enemmän ohjausta. Lähes kaikki saivat rannekkeen valmiiksi kaksoistunnin aikana. Osa tytöistä innostui tekemisestä ja halusi jatkaa tekemistä myös kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti